Saturday, April 01, 2006

TABAN - TAVAN

Sevgili Fethi Sipahi Tan akıllara durgunluk verici "Ey büyük CHP! Aklı olan senin doğrularını söylüyor. Çünkü sen Marksizm-Leninizm-hatta-Maoizm gibi gür bir kaynaktan besleniyorsun" saptamam üzerine şu yorumu yapmış: “Benim bildiğim CHP'nin beslendiği gür kaynağın Marks ve Lenin'i bırakın hatta Mao ile bir alakası yoktur. Sapına kadar Fransız usulü bir milliyetçilik, halkı küçük gören, inanç ve geleneklerini aşağılayan bir laiklik ve Osmanlıdan miras ceberrut bürokrasi dışında CHP mayasında ne vardır? Marks, Lenin hatta Mao'yu CHP'ye bulaştırıp adamların iyi kötü elde ettiği vasıflara leke sürmeyelim. Haydi ‘köylü milletin efendisi’ denerek Mao çağrışımı yapılmış olsun, zavallı Marks ile Lenin'in kabahati nedir?”

Muhterem Fethi bey dostum. Son 60 yılda yaşanan bütün olumlu gelişmelere rağmen “vesayet ve icazet demokrasisi” Türk siyasi hayatının hala bir numaralı gerçeğidir. Hal böyle olunca da yanlız CHP’yi değil, fakat her siyasi partiyi tabanı ve tavanı ile ayrı-ayrı ele almakta yarar vardır. Bir siyasi partide gördüğümüz bütün meziyetleri tabanına, bütün abuklukları da tavanına (gözü kapalı) atfetsek büyük bir hata yapmış olmayız. Hakim sınıflar her partiye bir deli gömleği giydirmek gayreti içindedirler. CHP’ye de insanların kılık-kıyafetleri ile uğraşmayı ilericilik sayan Feyzioğlu gardrop-devrimciliği deli gömleğini partiye sızmış kulüp-loca Atatürkçüleri eli ile giydirmeye çalışmaktadırlar. Son yıllarda bunda biraz başarılı da olmuşlardır. Ancak Marksizm-Leninizm-hatta-Maoizm ab-ı hayat suyu ile beslenen CHP TABANI bu deli gömleğini 1970’li yılların başında parça-parça etmişti. Yine edeceğinden kuşkun olmasın.
Bu medya denen maskara bize her siyasi partinin ancak TAVANINI gösterir – seçim sonuçları bu medya için her zaman büyük bir sürprizdir. Olup-bitenleri bu medyadan izleyen birinin karamsarlığa kapılmaması, “biz adam olmayız” diye düşünmemesi imkansızdır. Onun için sana tavsiyem benim gibi medya perhizi yapman ve partili-partisiz sıradan vatandaşlarla konuşmandır. Seni temin ediyorum, için açılır.

5 Comments:

Blogger BAHADIR AKIN said...

Veysel Bey,

Taban ve tavan şeklinde analizi genişletmeniz iyi olmuş. Şu halde taban AKP'ye kaymış vaziyettedir ve medya ona da bir deli gömleği uydurana kadar CHP rolünü AKP üstlenecektir. Beni fiilen mensubu olduğum tabandan uzak biri olarak düşünmeyin. Yalnız taban da zaman zaman "nasıl layıksanız öyle yönetilirsiniz" kavlini de bana hatırlatmıyor değil.

Selamlar.

9:01 AM  
Anonymous Anonymous said...

Taban CHP'sini (de) en güzel betimleyen kimdir? Bildiniz! Engin Ardıç'tır.

11:05 AM  
Anonymous Anonymous said...

Veysel Bey,

Fethi Bey'in alıntıladığınız paragrafındaki düşünccelerine aynen katılıyorum.Acı ama malesef CHP'nin durumu bu..

Metin Bey,

Sizinle burada da karşılaşmak güzel ; de Endin Ardıç'tan pek hoşlanmıyorsunuz anlaşılan , acep bunun sebeplerinden biri de "sol" hakkında geçen hafta yazdığı gibi yazılar mıdır ?

8:03 AM  
Anonymous Anonymous said...

Sevgili S.Öztürk Bey,
Ben de sevindim sizi burda da gördüğüme.
Yanlış anlamışsınız; Engin Ardıç'ı çok severim. Yazdığı yazıların pek çoğuna da imzamı atarım. İster sola, ister sağa, ister ona buna giydirsin; giydirdi mi çok güzel giydirir kendisi!

9:47 AM  
Anonymous Anonymous said...

Metin Bey,

Yanlış anladığıma inanın çok sevindim.İşte bir ortak noktamız daha,

sağlıcakla kalın..

11:15 AM  

Post a Comment

<< Home