Thursday, March 30, 2006

"Yatırım indirimi tarih oldu" - ZAMAN

Bir CHP’li olarak hemen her gün bir müjde alıyorum. Hem de sağ görüşlü (daha doğrusu CHP-karşıtı) gazetelerden! Bugünkü müjde de ZAMAN gazetesinden: “Yatırım indirimi tarih oldu” diye yazmış, dokuzuncu sayfasının ücra bir köşesinde. Besbelli konstrüktivist ve de inkrementalist okurlarını fazla üzmek istememiş. CHP ulema, fuzala ve ukalasından fetva almadan yatırım (e.g. Boğaz Köprüsü) yapma, para babalarını millet kesesinden teşvikleme devri bitti muhterem. İstesen de, istemesen de bu ülkeyi bir CHP hükümeti gibi yönetmek zorundasın. Yaşasın IMF, yaşasın ABD, yaşasın CHP, kahrolsun faşizm!

Konu ile ilgili olarak 02 Şubat 2006 tarihinde yazmış olduğum Konstrüktivizmin Sonu yazımı da okumalısınız

4 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Sayın Aratlıoğlu,
Yatırım indiriminin bitmesiyle biten bir şey daha varsa o da CHP paradigmasıdır. Yaptığı muhalefet ve iktidarın icraatlarına eleştirileri bu partinin ciddi bir vizyon ve alternatif üretme eksikliği içinde olduğunu gösteriyor. En son Büyükanıt krizinde askerlere yaranmak için belden aşağı vurarak "bu darbe girşimidir" diyerek, aslında "iktidarı alaşağı etmek için kendi gücüm yetmiyor, zinde güçleri yardıma çağırıyorum" mesajını vermiştir. Allah'tan asker tarihin en sağduyulu ve temkinli dönemini yaşıyor. Böyle ucuz gaz vermelerle "gaza gelecek" tinette değiller. Sizin gibi son nesil CHP hayranları için, "Mohikanlıların Sonuncusu" filmini ve Erasmus'un "Deliliğe Övgü" isimli eserini tavsiye ederim. Orada CHP'yi övmek için epey argüman bulabileceğinizi düşünüyorum.
P.S.:Bu yorumları yaparken bir AKP hayranı olmadığımı belirtmek istrerim.

3:45 AM  
Blogger Veysel Aratlioglu said...

Muhterem anonim dostum,

Thomas More'un "Utopia"sı gibi, Erasmus'un "Deliliğe Övgüsü" de bilimsel sosyalist literatürün ilk örneklerindendir. CHP'nin derin vizyon ve misyonunu kavramak için bu eserleri okumak şüphesiz gerekli olsa da, yeterli değildir. Karl Marx, F. Engels, Lenin ve Mao'nun klasiklerini de okumak şarttır.

Saygılarımla,
Veysel Aratlıoğlu

4:03 AM  
Anonymous Anonymous said...

Sayın Aratlıoğlu,

Hiçbir zaman CHP'lilerin ütopya ve delilik üzerine ciddi okumalar yaptıklarından şüphe etmedim. Zira söylemlerinizde "ütopya" ve "delilik"in etkileri hemen hissediliyor.
Ancak reel dünyaya dönmeli, olguları ona göre değerlendirmeli. Kanaatimce bir siyasi paradigma ne tamamiyle yanlış, ne de tamamiyle doğrudur. Sadece yanlış oranı az veya fazla olan siyasi paradigmalar vardır. İşte bu yüzden CHP'yi yanlış oranı fazla olan siyasi paradigmalar sınıfına sokuyorum.

Umut Erezli

4:13 AM  
Anonymous Anonymous said...

"Siyasi paradigma" filan ne demektir, Veysel Bey haricinde bir allahın CHP'li kulu bilir mi acaba? Hiç sanmam!
Veysel Bey'in eksantrikliğine hastayım!

7:34 AM  

Post a Comment

<< Home